Vi på Radiosol avslutar denna programserie av ”Guldartister” med lite högre tempo, med lite fränare riff – helt enkelt Rock’n Roll när den är som bäst!

Får vi presentera AC/DC, bandet som startades 1973 av bröderna Angus och Malcolm Young.

Under dessa 44år som vi sett AC/DC eller hört dom, så har bandet enbart haft bröderna som orginal medlemmar. Bon Scott, sångaren som sjöng in originalversionen till High Way To Hell dog 1980 efter en natt med lite för mycket konsumtion av alkohol.

2014 var Malcolm tvungen att lämna bandet på grund av demens och det har varit lite turbulens för bandet senaste åren. Vi har sett/hört Axl Rose sjunga leadsång då man annonserade att Johnson inte längre var med i bandet. Även Slade kom tillbaka efter drygt 20 år.

Trots alla turer, har bandet haft en trofast grundpublik, men även kanske på senare år fått en större, mycket tack vare filmen Battleship där ”Thunderstruck” var en av låtarna som gjorde att det vart en ny viral succé för bandet.

Oavsett ålder eller musikintresse, vilka har undgått, TNT (1975), Highway to Hell (1979), You Shook Me All Night Long (1980) och nämnde Thunderstruck (1990)

Med över 200 miljoner album sålda över hela världen så platsar AC/DC absolut i Radiosol’s Guldartister och det är ett nöje att få avsluta programserien med dessa härligt dundrande grabbar genom tiderna

Vi hoppas på att komma tillbaka under hösten med en uppföljning med likvärdigt tema, det är ni som lyssnare som bestämmer – skicka ett mail till info@radiosol.se med ris eller ros.